opc_loader

Wensenlijst

Merken

Chocodelic

Laat je verleiden door hier te klikken.

Zo veel lekkers eten als je wilt...

En toch vitaal, mooi en gezond blijven. Het is mogelijk!
 

 

Hoe kan dat?
De meeste chocoladerepen bevatten dikmakers als suiker en verzadigde vetzuren. 
Tijdens het productieproces worden de cacaobonen doorga


Bij CHOCOdelic chocolade gaat dat anders:
Allereerst wordt bij onze producten gebruik gemaakt van zoetstoffen als: kokosbloesemnectar, agavesiroop, of bruine rijststroop. Deze zoetstoffen worden ook wel langzame suikers genoemd vanwege hun lage glycemische 
waarde. Dat betekent dat ze de bloedsuikerspiegel minder snel laten stijgen dan zoetstoffen met een hoge glycemische waarde, zoals: witte suiker, riet-suiker of honing.


Langzame suikers: Worden langzaam door je lichaam opgenomen, waardoor je energieniveau (bloedsuikerspiegel) stabiel blijft. Snelle suikers worden razendsnel door het lichaam opgenomen en zorgen 
voor een flinke stijging in je bloedsuikerspiegel en daarmee in je energieniveau. Vervolgens daalt het energieniveau tot onder het punt waar je zat toen je de snelle suikers nog niet had gegeten. Deze schommeling is niet goed voor je humeur en je lichaam. 
(Bron: http://suikerwijzer.nl/zoetstoffen-natuurvoedingswinkel).

Om de chocolade zacht en romig te maken wordt er bij CHOCOdelic producten alleen gebruik gemaakt van goede en gezonde vetten' als: kokosboter of cacaoboter.

 

Maar er is meer...

CHOCOdelic chocolade wordt gemaakt van ongeroosterde cacaobonen en bereid op een lage temperatuur (koudgeperste cacaoboter) waardoor alle actieve bestanddelen bewaard blijven. Uit onderzoek is gebleken dat op deze manier de oorspronkelijke mineralen het beste behouden blijven.

Een ander belangrijk bestanddeel zijn de mineralen, een reep CHOCOdelic chocolade bevat veel verschillende mineralen.

 

Wat zijn de functies van deze mineralen?

Magnesium
Is een mineraal dat stressverlagend werkt.
In Europa heeft 80% van de mensen een tekort aan magnesium, dat van nature in grote hoeveelheden in cacao voorkomt.
Sulfur wordt ook wel ‘schoonheidsmineraal’ genoemd, want het zorgt voor:
 - Een gladde huid
 - Glanzend haar      
 - En sterke nagels.
 

Resveratrol
Dit is een mineraal die je cellen beschermt tegen de invloed van vrije radicalen, welke een negatieve werking hebben op je lichaam.

Naast mineralen  zijn er nog een aantal belangrijke bestanddelen. Deze bestandelen zorgen ervoor dat je van CHOCOdelic chocolade een blij en opgewekt gevoel krijgt. Namelijk een drietal aminozuren: Tryptofaan, Anandamide en PEA (Fenyletylamine), ook wel 'love chemicals' genoemd.

 

Wat doen deze 'love chemicals'?

Tryptofaan 
Speelt een rol bij de productie van de neurotransmitter serotonine. 
Deze stof speelt een rol in ons lichaam en heeft invloed op:
- Onze stemming         - Emotie
- Zelfvertrouwen           - Slaap
- Seksuele activiteit     - Eetlust
 

Anandamide
Geeft een euforisch gevoel. 
De naam anandamine is afgeleid van het woord ananda, dat in het Sanskriet 'extase' betekent.
 

PEA 

Wordt ook wel de liefdespeptide genoemd. Omdat we er grote hoeveelheden van produceren wanneer we verliefd zijn. 
Het maakt ons van een beetje vrolijk tot euforisch. Omdat onze chocolade met de beste ingrediënten wordt bereid en direct na de bereiding wordt verpakt garanderen wij een superkwaliteit!

Ongelooflijk dat iets dat zo gezond is, ook nog zo lekker kan zijn!

Laat je verleiden door hier te klikken.