opc_loader

Wensenlijst

Merken

Bio cosmetica met een verhaal

De inspiratie. Het idee rond CÎME is ontstaan toen Walter en Anke (vader en dochter) in de zomer van 2009 een trektocht maakten in Ladakh, India.  Dit prachtige gebied in de Himalaya liet een blijvende indruk na.

Op 3000 meter hoogte vindt men in Ladakh onder meer wilde rozen, duindoornbessen, edelweiss en abrikozen. Planten die ginder onder extreme omstandigheden (onder meer een hoge UV straling, gebrek aan zuurstof en extreme temperatuurwisselingen) groeien en als gevolg daarvan een overvloed aan actieve bestanddelen opslaan. CÎME liet zich hierdoor inspireren om een gamma hoogwaardige huidverzorgingsproducten te ontwikkelen.

Honestly beautiful. De insteek was daarbij om een kwaliteitsvol product te ontwikkelen en u tegelijkertijd toe te laten een meer bewuste keuze te maken over de manier waarop u omgaat met uw huid, uw gezondheid en uw betrokkenheid bij de oorsprong van producten. 

Natuurlijke en hoogwaardige inhoudsstoffen. We werken enkel met natuurlijke ingrediënten waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze rijk zijn aan actieve bestanddelen  die de huid gezond, elastisch en fris houden. Ingrediënten die slecht zijn voor uw huid, uw gezondheid of het milieu (parabenen, siliconen, petrochemicaliën, ftalaten etc.) worden uit onze producten geweerd.

Eerlijke communicatie. Wij houden er aan om eerlijk met u te communiceren. Bijgevolg beloven wij u geen "mirakels", maar engageren we ons wél om een maximum aan hoogwaardige en effectieve inhoudsstoffen te gebruiken in onze formuleringen die échte resultaten opleveren voor uw huid. 

Al onze producten hebben het ECOCERT Greenlife certificaat. Wij willen u de garantie bieden dat wij een maximum aan natuurlijke ingrediënten gebruiken, die waar mogelijk van gecertifieerd biologische oorsprong zijn. Deze garantie kunnen wij bieden door het kwaliteitslabel van het onafhankelijk certificatie-orgaan ECOCERT.

Eerlijke handel. Voor onze actieve bestanddelen werken wij samen met boeren uit de Himalaya. Wij helpen hen met de biologische certificatie van hun opbrengst en betalen hen een eerlijke prijs voor de ingrediënten. 

Ontwikkelingsinitiatieven. Bij elk product dat u aankoopt, schenkt CÎME een deel van de opbrengst aan ontwikkelingsinitiatieven in afgelegen gebieden van de Himalaya (zie verder onder Liefdadigheidsprojecten voor meer info). Respect voor de aarde.  Bij CÎME geloven we dat mooi zijn niet noodzakelijk een sterke vervuiling van de aarde met zich meebrengt. De ecologische voetafdruk van CÎME wordt doorheen de ganse toeleveringsketen tot een minimum beperkt. 

Ban op dierentesten. Wij testen onze ingrediënten, prototypes of afgewerkte producten niet op dieren.

Let's be honestly beautiful!

Ontdek hier onze Gelaatsverzorgingsproducten 

Otdek hier onze Lichaamsverzorgingsproducten