opc_loader

Wensenlijst

Merken

Filosofie O'right

NATUURLIJKE SCHOONHEID

O'right gelooft dat we de wereld kunnen verbeteren en dat we dit stap voor stap moeten doen. Doordat we meer en meer geconfronteerd worden met verschillende bedreigingen van onze leefomgeving, ontstaat er bij de consument een steeds grotere wens om dichtbij de natuurlijke oorsprong te komen staan.

Bij O'right richten we ons op deze behoefte door onszelf in te zetten voor verbetering van het milieu. Dit doen we door middel van het groener maken van de dagelijkse producten en de wijze waarop we deze producten gebruiken.

Om deze filosofie verder te ondersteunen doneert O'right jaarlijks een vast gedeelte van haar omzet aan doelen en activiteiten die zich inzetten om onze aarde groener en gezonder te maken.

 

Ecologische verpakking O'right

VAN CONCEPT NAAR PRODUCT

 

TREE-IN-THE-BOTTLE

De meest "groene" shampoo-fles ter wereld laat een boom groeien!

100% Composteerbare materialen. De milieu-vriendelijke verpakking wordt gemaakt van één van de meest ecologische materialen, namelijk de kunststof PLA dat gemaakt is van plantaardig afval. De verpakking wordt gecomposteerd binnen één jaar. Hierdoor worden de onttrokken grondstoffen teruggegeven aan de aarde.

Boomzaden. Door een speciaal compartiment in de onderkant van de fles, zullen er gedurende de composteringsfase zaden aan de compost toegevoegd worden. Deze zaden zullen uitgroeien tot echte bomen. Elke "Tree-in-the-bottle" draagt dus daadwerkelijk bij aan een groenere aarde.

Internationaal erkend. Inmiddels is de "Tree-in-the-bottle" van O'right internationaal erkend door toonaangevende ecologische organisaties. Het design is onlangs uitgeroepen tot innovatief design en ontving hiervoor de Golden Pin Award.

FLORAL-BOX

's Werelds groenste merk heeft een ontluikend idee....

Alle doosverpakkingen van O'right zijn gemaakt van FSC-papier. Toch gaat dit voor ons niet ver genoeg en daarom zijn alle doosjes uitgevoerd met stukjes handgemaakt zaadpapier. Stop het doosje met het zaadpapier in de grond, geeft het water en hieruit zal een prachtige plant groeien als compensatie. Alle bedrukkingen zijn op basis van Soya-inkt, hierdoor komen er geen vervuilende stoffen in het milieu terecht en zijn er geen bleekstoffen nodig om het papier te recyclen.

 

ECO-promise O'right

EERLIJK - EENVOUDIG - GROEN - UNIEK

 

De filosofie van O'right wordt weergegeven door het ECO-promise symbool dat wij op al onze producten plaatsen ter bevestiging van ons commitment om de wereld te verbeteren. De ECO-promise bestaat uit de volgende aspecten:

Grondstoffen

Wij werken uitsluitend met de beste natuurlijke ingrediënten, die gecertificeerd zijn. Deze zijn organisch verkregen, in hoge mate verzorgend voor de mens en zo min mogelijk belastend voor het milieu.

Verpakkingen

Uitgangspunt is dat elke verpakking aan het Cradle-to-Cradle principe moet voldoen. Elke verpakking is bedrukt met Soya-inkt, bestaat uit plantaardig materiaal en kan via gewone processen (compostering) teruggegeven worden aan de aarde. Verpakkingen die niet composteerbaar zijn, bestaan uit de hoogste graad van recycleerbare kunststof. De doosverpakkingen bevatten zaden, waardoor er met een O'right product een plant aan de aarde teruggeven wordt. Door het gebruik van navulverpakkingen te stimuleren, verminderen we de afvalstroom.

Design

O'right ontwikkelt haar verpakking onder het motto van eenvoud en duurzaamheid. Hierbij is o.a. gekeken naar grotere gebruikshoeveelheden en het gebruik van duurzame materialen, zoals bamboe.
 

Communicatie

Wij werken met al ons drukwerk, verpakkingen en ander communicatiemateriaal met FSC-papier en Soya-inkt.
Internet wordt actief gebruikt voor communicatie en het verzenden van (digitaal) drukwerk om zo transport en papier te besparen.
 

Proefdieren

O'right wijst stellig het gebruik van proefdieren af voor het ontwikkelen van ingrediënten en cosmetica-producten. Op basis van deze werkwijze heeft O'right het keurmerk verworven van de Stichting Proefdiervrij.

 

Onze unieke O'Right haarproducten

 

 

NIEUW RECOFFEE

Naar onze O'Right Coffee

 

Recoffee 620 x 270