opc_loader

Wensenlijst

Merken

 Ons eigen project: 

Magical children vzw

                                    

 

De VZW Magical children is nog in opstartfase en heeft als doelstelling om het welzijn van kinderen wereldwijd te verbeteren.

In de toekomst zullen we u zeker informeren over de concrete projecten die we willen starten.

Op dit moment gaat er bij elke bestelling alvast 1 euro naar deze VZW . 

We hebben besloten dat de eerste 250 euro naar het Learning center in Habiba gaat waar woestijnkinderen tussen 5 en 13 jaar na school worden opgevangen en er op een hele leuke en praktische manier Arabisch, Engels en wiskunde kunnen bijleren. Er is oog voor het talent en interesse van elk kind. Ze hebben een tuintje waarin ze kunnen zaaien en planten en ze krijgen les in hoe ze gezond voedsel kunnen produceren. Er is heel veel plaats voor creativiteit, muziek en kunst. Een positieve en praktische plek waar ze op een constructieve en vrije manier met elkaar kunnen omgaan, de wereld kunnen ontdekken, op een speelse manier bij kunnen leren, waarden meekrijgen en geleerd worden hoe ze minder afval kunnen produceren en kunnen recycleren. Lorena doet dit met zoveel liefde en passie dat wij vonden dat dit project zeker onze steun verdient. 

 

 

Wil je meer weten over dit project, neem dan een kijkje op hun facebook

https://www.facebook.com/pages/Habiba-learning-center/244587402371769.

Ze zoeken ook nog steeds vrijwilligers. Wil je een paar weken gaan helpen? Ze zullen je met open armen ontvangen want voor Lorena is het bijna onmogelijk om dit alleen te doen.

De Projecten van onze leveranciers/fabrikanten:

 

Ontwikkelingsinitiatieven. Bij elk product dat u aankoopt, schenkt CÎME een deel van de opbrengst aan ontwikkelingsinitiatieven in afgelegen gebieden van de Himalaya (zie verder onder Liefdadigheidsprojecten voor meer info). Respect voor de aarde.  Bij CÎME geloven we dat mooi zijn niet noodzakelijk een sterke vervuiling van de aarde met zich meebrengt. De ecologische voetafdruk van CÎME wordt doorheen de ganse toeleveringsketen tot een minimum beperkt. 

Liefdadigheidsprojecten ondersteund door CÎME

Bij elk product dat u aankoopt, schenkt CÎME een deel van de opbrengst aan ontwikkelingsinitiatieven in afgelegen gebieden van de Himalaya. We werken nauw samen met twee liefdadigheidsorganisaties:

Himalayan DialectHim Dialect

Himalayan Dialect werd opgericht in 2006 na een bezoek aan Ladakh, toen de deelnemers zich rekenschap gaven van de moeilijke omstandigheden waarin scholen zich bevonden in dit afgelegen gebied. De oprichters van CÎME zijn actief betrokken bij deze VZW, die als doelstelling heeft om door het financieren van passieve schoolgebouwen het lokale leefmilieu te beschermen en educatieve activiteiten te ondersteunen.

Inmiddels werden volgende projecten ondersteund:

- klaslokalen en meubilair van een lagere school werden gerenoveerd met lokale materialen

- Een kinderdagverblijf werd gebouwd volgens de principes van "passieve energie", waar nu 50 kleuters tussen 3 en 5 jaar oud opgevangen worden. De ouders namen actief deel aan de bouw, terwijl Himalayan Dialect de bouwmaterialen financierde.
 

- Een derde  project staat nog in de steigers, maar de funderingen zijn wel al gelegd. Het gaat om een internaat voor 150 scholieren in de "Spring Dales Public School" in Mulbekh, langs de weg tussen Kargil en Leh.

- Het nieuwste project van Himalayan Dialect is de creatie van een solidariteitsfonds dat aan 10 kinderen moet toelaten om school te lopen in Phokar. Bovendien zijn er ook plannen om de school in Phokar, waarvan 3 klassen reeds werden gebouwd met de steun van Himalayan Dialect, nog uit te breiden met enkele extra klassen.

Het is de ambitie van Himalayan Dialect om deze modellen te verspreiden naar andere afgelegen scholen in de Himalaya, waar ouders, net zoals overal, de best mogelijke opleiding willen voor hun kinderen. Dankzij uw steun, komt deze droom elke dag een stap dichterbij.

  Nepal Trust

LD Simikot - June 2013 (56)

De liefdadigheidsorganisatie Nepal Trust organiseert het 'Little Doctors' programma voor de opleiding van kinderen in de regio Humla.

Humla is één van de armste en meest geïsoleerde regio's van Nepal. De gemiddelde levensverwachting is er 58 jaar en de regio kampt met een kindersterftegraad van meer dan 30%. Eén van de sleutels tot de oplossing van het probleem is de lokale bevolking reeds vanaf jonge leeftijd een basiskennis mee te geven op het vlak van gezondheid, hygiëne en voeding. CÎME is er van overtuigd dat kinderen een positieve verandering kunnen brengen in de levensomstandigheden van hun familie en gemeenschap en besloot te investeren in hun opleiding.

In het kader van het Little Doctors-programma worden schoolkinderen uit de regio Humla gedurende vier maanden onderwezen op het vlak van hygiëne, gezondheid, eerste hulp en voeding. Deze kinderen worden als het ware opgeleid tot 'Little Doctors' die hun kennis vervolgens doorgeven aan familie, vrienden en leden van de gemeenschap.

 

Logo oright_01.gif

O'right sponsorproject met Hairdressers without Borders // april 2014


Lombok hwb 046 Lombok hwb 020 Lombok hwb 087427481_295619813868730_1753627839_n

   
Het sponsorproject van Hairdressers without Borders op Lombok is afgerond. Mooi om al die enthousiaste jongeren te zien die met hun toekomst bezig zijn. 

logo Lovechock.jpg

LIEFDE VOOR ELKAAR

 

De zorgvuldig geselecteerde cacaoleveranciers van Lovechock werken rechtstreeks samen met kleine boeren, zonder tussenpersonen. Op die manier kunnen we garanderen dat de boeren een eerlijk loon krijgen en goed worden behandeld. Lovechock betaalt een aanzienlijke premie op de marktprijzen om ervoor te zorgen dat de boeren voldoende worden beloond voor hun harde werk.


SW-bedrijf

Het maken van goede chocolade uit eerlijke grondstoffen is een secuur en complex proces, dat passie en  aandacht vergt. Lovechock produceert sinds 2011 haar repen bij een SW-bedrijf (sociale werkplaats). Onder de bezielende leiding van onze creatief chocoladealchemist Laura de Nooijer heeft Lovechock samen met de mensen in het SW-bedrijf en een zeer ervaren chocolatier de productie opgezet.

De sociale werkplaats in Leiden is gespecialiseerd in voedsel en heeft als enige een volwaardige, professionele chocolaterie. Daar wordt Lovechock gemaakt! Het SW-bedrijf  is een plek waar mensen met een arbeidshandicap (psychisch, mentaal, fysiek) onder begeleiding aan het werk kunnen. Door deze begeleiding krijgen zij weer betere kansen op de arbeidsmarkt. In de chocolaterie weten de werknemers goed dat Lovechock een bijzonder product maakt. Zij zijn ervaren in het maken van chocolade. Het afwegen, klaarzetten en toevoegen van kruiden, fruit en noten gebeurt handmatig. De werknemers kunnen bij Lovechock relatief veel zelf doen, waardoor ze meer leren van het vak. Lovechock gelooft in het talent en de kracht van alle mensen. Lovechock: met liefde handgemaakt op de sociale werkplaats!

 

 

 

 

 

Body Beauty Balance
Dorpsstraat 110
8340 Sijsele
België
+3250367036
info@bodybeautybalance.be
IBAN: IBAN: BE 08 7380 2627 6413
BIC: BIC code: KREDBEBB
Btw: BTW : BE 0808.582.102

Contact

*